Vogelshow 2022 25 en 26 november 2022

keurmeesters kleurkanaries

Collega Zandman en ik hebben de kleurkanaries mogen keuren. Een grote verscheidenheid aan kleuren maakt een show interessant. Ondanks een stroef begin met een niet te openen toegangsdeur kwam de keuring snle op gang! Mooie kleurkanaries passeerden de keurtafels. Wel mag aan menig kooi, maar ook de vogels aandacht worden besteed. Hier kun je punten mee verdienen. De omgeving doet namelijk ook wat. Het was een genoegen hier te mogen keuren. De maaltijd was heerlijk. Complimenten aan de kok. Succe met jullie show.

Albert Zomer

keurmeesters postuurkanaries

Wij als keurmeesters waren heel tevreden over de kwaliteit van de postuurvogels. Bijna alle rassen waren vertegenwoordigd. Ook over het aantal hadden we niet te klagen, 184 stuks. Veel vogels werden met 91 punten of hoger gewaardeerd. Kwaliteit ten top, de hoogste enkeling had 94 punten, het hoogste stel 185 en de hoogste stam 374 punten. We kijke met een tevreden gevoel terug op de keuring.

Bert Hemme, Ben van Olst en Gerard Kempers

keurmeester tropen

Eindelijk in Emmercompascuum aangekomen en goed ontvangen krijg ik het genoegen om de tropen te keuren. Een mooi assortiment van alles wat. Mooie en iets minder mooie, van goulds tot goudvinken. Enkele toppers en de beste troop een witte rijstvogel. Maar nipt gewonnen van de concurrentie. Bij de wildzang was de goudvink concurrenten te glad af maar al met al een mooie keurdag, net goed ehulp om ons heen. Ik hoop dat het een mooie show wordt, aan de vogels zal het zeker niet liggen.

Gr Nico Scholte Lubberink

keurmeesters parkieten

Nadat de deur geforceerd was begonnen met keuren. Bij de jeugd mooie kleurgrasparkieten met een mooie stam en prima enkeling. Bij de standaard grasparkieten een mooie serie met een bijzonder mooie SL ino pop. Bij de agaporniden wel wat aandacht voor de conditie. Neophema's mooie serie en variatie met enkele bijzondere exemplaren. Verder een mooie groep Rosella's. Bedankt voor de goede verzorging en een fijne show gewenst..

Benno Lowik en Antoon Super

Vogelshow 2018 23 t/m 25 november

keurmeesters kleur en postuur

Groot aantal kleur en postuurkanaries. Grote variatie bij de kleur, zowel klassiek als nieuwe kleuren, kobalt en jaspis. Het is verstandig om geen uitblinkers te noemen. Hiervoor zie de catalogus. Er waren bij de kleur een weer een aantal fraaie exemplaren. Bij de postuur is het op te letten op de kooi en de stokjes, te dikke stokken komen voor, maar ook de afstand bij de vormrassen was dikwijls niet juist. Gevolg een niet voldoende houding. (2019 beter?) Fraaie exemplaren bij de gekuifden en Norwich's, maar ook al enkele zeer goede frisees. Succes en veel plezier op de show 2019. GENIET ERVAN.

Keurmeesters tropen en parkieten

G oede ontvangst, goede verzorging en lekker eten.

Mooie collectie lachduiven dia al vrij goed in conditie waren, 1 hele mooie bronsvleugelduif.

De zebravinken en Japanse meeuwen zijn standaardvogelsen moeten dus aan de standaard voldoen, dat valt niet altijd mee. Vooral roodbruine meeuwen is een lastige kleurslag, er zaten een paar redelijke vogels tussen.

De groep tropen zagen er keurig uit, wel wat bevederingsfouten, maar dat heeft ook met het weer te maken. Regelmatig sproeien en voor de show de ruipuntjes weghalen maakt dat de keurmeester wat meer punten kan geven. Een aantal mooie gekleurde gouldamadines.

De groenlingen zijn van prima kwaliteit een aantal m ooie goudvinken, maar dan moet je oppassen met het kleurvoer. De kleur moet wel natuurlijk blijven. Het is een kunst op zich om ze precies goed te brengen. Alle vogels vinden het heerlijk om tot vlak voor de show regelmatig besproeid met water te worden.

Echt een mooie collectie Maina's.

Bij de kromsnavels zaten ook prachtige exemplaren zoals bij de rosella's en ookprachtige turquoisine. De kleine grasparkiet waren over het algemeen van goede kwaliteit. Ook enkele bijzonder mooie standaard grasparkieten en agaporniden. Kortom een mooie verscheidenheid aan vogels. voor ons een leuke collectie om te mogen keuren.


Vogelshow 2017

Beste Vogelvrienden van Emmercompascuum

Vandaag bij wisselende weersomstandigheden de vogels mogen keuren in Emmercompascuum. Een grote variatie in kleuren en rassen. Bij de kleur waren er nogal veel vogels met bevederingsfouten, in de meeste kleuren enkele zeer goede exemplaren 92 punten en hoger. Bij de postuur met er beter gelet worden op het klassenummer, er waren nogal wat vogels ingezonden in de verkeerde klasse. Ook hier weer enkele zeer goede exemplaren. Over het geheel een goede kwaliteit voor een onderlinge tentoonstelling die we vast en zeker weer terug zien op de districts TT en de NK in Zwolle.

Prijswinnaars proficiat.

Hartelijk dank voor de goede verzorging van de keurmeesters, prettige tt dagen en tot ziens.

Namens alle kanariekeurmeesters,

Jan van Duuren

Na een goede ontvangst werd begonnen met de keuring. De kleurgrasparkiten warengoed vertegenwoordigd met een prima kwaliteit vaan vogels. Wat wel opviel was de prima conditie. Bij de agaporniden dient gelet te worden op formaat en breedte van de kop. Valkparkieten waren ook aanwezig, hier dient gelet te worden op de kleur en conditie. De standaard (engelse) grasparkieten waren van een hoog niveau. De neophema's moet gelet worden op de conditie. De grote parkieten waren van een hoog gehalte.

Al met al een plezierige keurdag met dank aan de voordragers en de goede verzorgers. Wij wensen alle leden en bezoekers aangename uurtjes tussen de vogels.

Keurmeesters kromsnavels

Na een geode ontvangst begonnen we om 9 uur met het keuren van de tropen. Helaas was de conditie niet zo geweldig bij de tropen, wel 2 mooie grijze zebravinken. Bij de goulds kan de conditie beter ook wat betreft het model, deze mag wel wat voller. De ceressen zijn ook wat aan de kleine kant. Deze mogen voor wat betreft formaat en model wel wat beter. ook een leuke groep Europese cultuurvogels, met positieve uitschieters bij de goudvinken. De groenlingen mogen wat meer olijfgroen en forser.

Rest mij nog u een fijneshow toe te wensen en wil ik u bedanken voor de goede verzorging.

keurmeester tropen

B.Kluiter


Vogelshow 2016

Inzenders en bezoekers kunnen hun hart ophalen aan de hier tentoongestelde kleurkanaries
Zowel in aantal maar vooral ook qua diversiteit is het aanbod van de tentoongestelde kleurkanaries zeker boven gemiddeld te noemen
Ook kleurslagen die men toch zelden zult zien, vooral de Urucum komt u op deze show tegen
De gemiddelde kwaliteit van de vogels bleek tijdens de keuring goed te zijn
En dankzij de deelname van enkele gerenommeerde goede kwekers in enkele kleurslagen zelfs buitengewoon goed te noemen
Deze show bezoeken is zeker een aanrader voor iedere vogelliefhebber

Koeno de Groot

Zoals bij elke keuring heb je goede en minder goede vogels.
Wat me in Emmer-compascuum opviel was het grote aantal vogels
en de variatie, zowel bij de kleur- als de postuurkanaries.
Bij de kleur een zeer goede serie in de isabel, zowel in rood als een top gele.
Ook de noviteiten als kobalt waren aanwezig.
In de postuur een grote klasse Lizards.
Een doel voor 2017 zou kunnen zijn: de vogels iets meer trainen voor de wedstrijd en

de vogels en kooien zo schoon mogelijk inleveren.

Dat scheelt punten en dan til je de show/kwaliteit naar een nog hoger niveau.

Groet, Paul Berends

Er zat een groot scala aan postuurrassen. Heel veel rassen waren van prima kwaliteit. Ik heb nog nooit zoveel Norwich op een onderlinge tentoonstelling gezien. Volgens mij zitten er op de Bondsshow in Apeldoorn nog minder. Ik heb er rond 50 gekeurd. Naast 1 stel waren het allemaal enkelingen. De kwaliteit van de Norwich was uitzonderlijk goed. Het was dan ook niet moeilijk veel vogels 91 en 92 punten te geven. Daarnaast heb ik de yorkshires gekeurd. Deze waren ook in grote getale aanwezig. Qua kwaliteit konden ze echter niet tippen aan de Norwich, alhoewel hier wel enkele leuke exemplaren tussen zaten. Ik kom dan ook met veel plezier volgend jaar terug.

Groet,

Gerard Kempers

Verslag keurmeester tropen en parkieten

De ontvangst was goed met lekkere koffie.

Goede zebravinken met enkele toppers, het formaat graag forser en geblokter.

Gouldamadines nog veelconditiefouten, ze moeten vooral voller in de borst.

Bij de zilverbekjes enkele mooie mutaties.

De Eurpese cultuurvogels van prima kwaliteit.

Hele mooi Groenlingen, Putters en Goudvinken

Agaporniden nog diverse vogels niet goed op kleur, wel al goed formaat en model.

Standaard grasparkieten gemiddeld van een goede kwaliteit.

De kleurgrasparkieten formaat vaak te groot in bovenbouw. Denk om kop en snavelgrote en maskerstippen.

Leuke collectie grote parkieten met enkele uitschieters.

Het was een gezellige keurdag en de verzorging was prima.

Wij wensen jullie een goede show toe met veel bezoekeers en hopelijk enkele nieuwe leden.

Namens de tropen en parkieten keurmeesters.

A van Kooten, B Kluter en HW Theunissen


Vogelshow 2 01 5

Catalogus 2015 te vinden onder uitslagen diverse tt.

Wat vonden/schreven de keurmeesters over onze vogels 2015

Wij hebben de keurmeesters gevraagd om een stukje te schrijven van hoe ze de keuring hebben ervaren en wat ze van de vogels vonden die ze voorgeschoteld hebben gekregen.

Wij hebben dit jaar 9 keurmeesters mogen begroeten op onze show, waarvan 1 aspirant. Wij hopen dat ze allen een leuke en leerzame dag hebben gehad.

aspirant Koeno de Groot (kleurkanaries)

Ik ben voor het eerst als aspirant keurmeester bij jullie op bezoek geweest.

Heb hier een leuke collectie vogels mogen keuren. de indruk van de vogels was goed.

Bij sommige kan de bevedering wat strakker e hier en daar kan er wat meer aandacht aan de kooien worden besteedt. De vogels willen graag een goed eindruk maken.

Ik hoop in de toekomst hier nog eens terug te komen.

Een leuke en leerzame dag voor mij.

Henk Kamp (kleurkanaries)

Eeen mooie collectie vogels op een mooie locatie.

Vandaag onze collectie samen gekeurd, Henk Kamp en asprirant Koeno de Groot. Uiteraard kunnen niet alle vogels in de prijzen vallen. De winnaar van harte met de behaalde prijs, waarvan enkele van zeer goede kwaliteit,

3e keurmeester kleurkanaries L. Zandman

postuur keurmeesters (R.Tipker en H.Reijens)

Na een hartelijk ontvangst zijn we begonnen met de keuring. Er is een mooie variatie van vogels aanwezig. Waarvan de kwaliteit ook goed was. Wat ons opviel is dat er wel wat kooien en vogels bij waren die niet helemaal schoon waren. Ook was de stokdikte niet in alle kooien corrrect. Al met al hebben we een gezellige keurdag gehad met mooie vogels.

tropenkeurmeester G. Brinkman

Voor de tropenkeurmeester een mooie keuring. Want er zit veel diversiteit aan vogels.

Eeen aantal mooie zebravinken, soms nog met een beetje jeugdrui waaardoor de kleur niet egaal is.

Mooi zilverbekjes in donkerbuik en agaat.

De goulds konden hier en daar wat strakker zitten voor de tt regelmatig sproeien met wat komt de kwaliteit ten goede.

Mooie grote groenlingen die echter doordat ze jong zijn nog niet helemaal de juiste kleur hebben, maar volgend jaar zullen ze nog beter zijn.

een aatal mooie putters in het agaat een moeilijke kleur want ze moeten nog wat grijzer zijn en de paddestoeltekening bij deze kleur wordt steeds minder.

mooie goudvinken, de grote moet minimaal 17 cm zijn en de kleine mag maximaal 14 cm zijn. Dus de tussengroottes wordenbestraft voor formaat. Verder moet de kleur dieprood zijn, maar wees wel voorzichtig met kleurvoer, dat zie je in d epoten en rugkleur soms terug.

Niet alle vogels zullen hoge punten hebben maar dat kan ook niet neit elke vogel is een kampioen. Maar dat kan stimuleren om volgend jaar nog mooiere vogels in te zenden.

Succes met jullie show.

Parkieten keurmeesters Martien Strijdveen en Henri Melenboer

Vanmorgen werden wij goed ontvangen. Een nieuwe accomodatie. De sfeer en gezelligheid was direct aanwezig. Samen mochten wij de de kromsnavels keuren. Een rijke verscheidenheid aan vogels.

De kleine grasparkiet of kleurgrasparkiet was direct aan de beurt. Erg mooie vogels tot wat mindere. De valkparkiten en de roodstuitparkieten kunnen nog wat op een hoger nveau getildt worden. Dus werk aan de winkel.

De grote parkieten zaten op een goed niveau. Zelfs een konigsparkiet met 94 punten. Een mooie brede en forse vogel.

De standaardgrasparkieten waren van een hoog niveau. Een kobaltblauwe man met 93 punten. Voortreffelijk.

De agaporniden waren van een goed niveau. Met name de groen en bonte exemplaren. De lutino's moeten wat forser. Ookde fisheries en de personatussen waren goed.

Al met al een mooie keuring met over het algeheel een goed niveau. Het was een genot om hier te mogen keuren.

Ook het eten was van een voortreffelijke kwaliteit.

Bedankt hiervoo en een goede show toegewenst.2014

kanarie keurmeesters

1e stukje (kleurkanarie)

Beste vogelliefhebbers,

Er is ons gevraagd om onze bevindingen van deze keurdag op papier te zetten.

Op het moment dat ik daaraan begin bereikt ons het bericht dat ergens in het land een uitbraak van vogelgriep is geconstateerd.

Spanning voor de bedrijfstak pluimvee, maar ook voor de hobbykwekers. Laten we hopen dat het hierbij blijft.

De dag is begonnen met een hartelijke ontvangst, waarna we aan de keuring begonnen. Er werd over de hele linie over het algemeen goede kwaliteit vogels voor gedragen. Hier en daar wat problemen met de bevedering en een enkele kweker die de vogels wel wat schoner had kunnen brengen, gelukkig niet zo vuil dat het een probleem was, maar ja het is wel een show.

Verder hebben we deze dag als gezellig ervaren en wij wensen jullie als inzender of bezoeker ook zo’n gezellig tt-weekend.

Namens de keurmeesters kleur en postuur Lambert Zandman.


2e stukje (vorm en postuur kanarie)

Vandaag heb ik als aspirant keurmeester bij mogen zitten bij keurmeester Erwin Scheperman.

Opvallend is de verscheidenheid aan vogels met velen van goede tot zeer goede kwaliteit.

Een mooie serie Irish Fancy meet een doorsnee goede kwaliteit. We zien ze niet zo vaak op de tentoonstelling. Een hele grootte groep Lizards met enkel uitschieters van zeer goede kwaliteit. Voor mij een zeer leerzame dag en ik dank uw vereniging voor de gastvrijheid en de kans dat u mij hebt gegeven om te mogen bijzitten.

Namens Erwin Scheperman en Henk Kamp feliciteer ik alle prijswinnaars en wens ik een genoeglijk verblijf tijdens de tentoonstelling.

Met vriendelijke groet Bernarde Buskes (aspirant keurmeester)


Aanvulling verhaal kleur-en postuur

Als keurmeesters willen we de vereniging bedanken voor het feit dat er twee aspirant keurmeesters mochten komen TOP

3e stukje (parkieten)

Beste leden, bestuursleden,

In de eerste plaats gefeliciteerd met jullie 60 jarig bestaan.

Een geweldig mooie tentoonstelling. Ik had de eer om de kleine grasparkiet, de standaardparkiet, fisheri, personatus en roseicolli’s te mogen keuren. Over het algemeen zer goede vogels. Veel vogels boven de 90 punten is geweldig. Zelfs twee vogels met 93 punten. Een grasparkiet en een lutino roseicollis met 93 punten.

Jullie hebben hier een geweldig niveau. Een genot om deze vogels te mogen keuren.

Ik wens jullie een mooie show toe. Veel succes.

Henri Melenboer (keurmeester parkieten)


4e stukje ( tropen)

Vogelvereniging Crescendo

Hartelijk dank voordat ik deze dag bij jullie hebben mogen keuren.

Ik ben zeer goed ontvangen en de hele dag goed verzorgd. Ik heb vandaag goede en slechte vogels gezien, maar de doorsnee waren van goede kwaliteit.

Ik wet niet hoe het afloopt met de vogelgriep, maar ik hoop wel dat het goed afloopt voor d evereniging.

Hartelijk dank. Keurmeester Wevers

5e stukje (parkieten en zebravinken)

Beste leden en bestuursleden van vogelvereniging te Emmer-compascuum. Wij zijn vanmorgen op een prettige manier met koffie prima verzorgd daarna mocht ik de zebravinken keuren, niet al te veel, maar wel was er een goede kwaliteit. Daarna de grote parkieten, een leuke verscheidenheid aan vogels met een zeer goed gehalte in diverse kleuren. Wij hebben een zeer prettige keurdag beleefd met een leuk assortiment vogels, al met al gefeliciteerd met het 60 jarig jubileum en de prima vogels aanwezig op deze tt is iets als bestuur en leden om trots op te zijn. Rest mij nog u te bedenken voor de maaltijd en de prettige sfeer war alles mee valt en staat een tt om trots op te zijn.

Luitjes bedankt.

Keurmeester R van Dijk